Alumni expositie Wackers Academie

2017-02-01-11-23-26

De Wackers academie organiseert voor oud studenten dit jaar een promotie-expositie, met het thema “Let’s dance”. Ik doe dit jaar ook hieraan mee met een schilderij (gelimiteerd formaat 50 x 50 cm). Ik heb me laten inspireren door de Flamenco-dans. Dit is een puur Spaans gebeuren, een volksdans over het alledaags bestaan.De flamenco-dans is door de Moren ingevoerd uit Noord-Afrika en later door de Spaanse zigeuners verspreid in zuidelijk Spanje. Vooral in Andalusië zijn de cultuurkenmerken uit de Moorse tijd nog duidelijk zichtbaar. De naam Flamenco is verbasterd uit het Arabisch: ‘falaah’= lanbouwer en ‘mankoeb’= rondzwervend.

De expositie duurt van 4 febr. tot en met 25 februari 2017.
De Wackers academie is aan de 1e Helmersstraat 271, 1054 DZ Amsterdam.