Schilderen in Domburg

IMG-20150510-WA0000Peter Altena schildert ook dit voorjaar weer in Domburg van 9 mei  tot 23 mei. Zijn voorliefde voor de Zeeuwse kust en de bijzondere luchten inspireren hem ook dit jaar weer te schilderen op Walcheren. Hij is inmiddels een graag geziene kunstenaar op het strand langs de Nederlandse kust.  De schildersweek, waaraan hij ook samen met veel internationale kunstenaars aan deelneemt, maakt deel uit van de geschiedenis van dit dorp.Alle ingrediënten zijn dan ook aanwezig om te schilderen zoals dit in vroeger tijden ook gebeurde. Het licht van Walcheren en de zo karakteristieke kustwering deed kunstschilders als Piet Mondriaan en Jan Toorop samen met veel anderen impressionisten naar Zeeland trekken om te schilderen. Domburg was in vroeger tijden al een badplaats van allure waar veel prominente figuren uit binnen- en buitenland graag naar toe gingen om te genieten van de gezonde zilte zeelucht, de rust en schoonheid van het achterland. De schilderkolonie van toen was en is nog steeds een inspiratiebron voor velen.
Als Peter in Domburg schildert, is hij  bijna dagelijks op het strand te vinden om in zijn karakteristieke impressionistische stijl te schilderen. Op de website (www.peteraltena.nl) kunt u zijn werken bewonderen én aankopen indien u dat wilt. In de nieuwssectie, ook te vinden op de site, zal Peter regelmatig verslag doen van verschillende activiteiten die hij onderneemt.